Vihdoin tänä aamuna vaaka näyttää värähtäneen alaapäin. Onhan tätä jo odoteltukin kaksi viikkoa. Mutta virallinen punnituspäiväni on vasta maanantai, joten ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Aion tuloksesta riippumatta lisätä tulevaisuudessa ruokavaliooni lisää proteiinia. Liikuntaa on tullut lisättyä ja kai niille olemattomille lihaksille pitää antaa raaka-aineitakin. Eli raejuustoa, rahkaa, lihaa ja herkkuani keitettyjä kanamunia kehiin kohtuudella.
Eilen kokeilin mikrofleecekerrastoani, vaikka hetken jo sitä pohdinkin, kun mittari ei näyttänyt kuin -0,5 astetta. Yläpäässä oli vähän kuuma, mutta kävelin kyllä tosi reippaasti ja alapäässä oli oikein sopiva. Harrastan siis kerrospukeutumista: 1) alusvaatteet 2) puuvilla pitkikset ja hengittävä juoksupaita 3) mikrofleecekerrasto 4) GoreTex kuoriasu. Lopputuloksena voin siis suositella kerrastoa. Nyt kun vielä tulisi vain vähän lisää pakasta!
Kävellessäni olen huomannut katselevani usein jalkoihini tai maata suoraan edessäni. Tämä ei tee erityisen hyvää hartioille ja niskalle. Nyt olenkin yrittänyt ottaa kiintopisteen katseelleni jostain liikennemerkista tai rakennuksesta kaukaa edestäni. Asento korjautuu huomaamatta ja yllättäen keskittyy enemmän maisemiin kuin kävelemiseen.
Parin lepopäivän jälkeen penikatkaan eivät juuri vaivanneet. 10 minuutin kohdalla tuntui hetkellisesti, mutta taas kunnolla lämmettyään lievä kipu lakkasi. Tänään on taas kävelylenkki edessä, joten toivottavasti eivät vaivaa.
Tämä laihduttaminen on siltä kannalta hankalaa, että ei oikein tiedä kenelle kertoa, vaikka kuitenkin kaipaisi tukea ja kuuntelevaa korvaa. Liika hössötys usein ajaa ihmiset puhumaan asiasta liikaakin ja ruuasta tehdään suuri ongelma. Joko syöt liikaa tai liian vähän. Olenkin tällä kertaa maininnut asiasta vain vanhemmilleni ja muutamalle hyvälle ystävälleni. Tämä on ollut hyvä ratkaisu, vaikka vanhempieni on välillä vaikeata ymmärtää, että minun täytyy syödä säännölliseti. En voi unohtaa välistä aterioita, muuten minusta tulee väsynyt ja kiukkuinen. Sitä pyrin kaikin keinoin välttämään.