Laittelen tänne reseptejä, joita olen itse kokeillut ja hyviksi havainnut:
Katkarapu-munakas
munamassa:
- 4 munaa
- 4rkl vettä
- suolaa
- mustapippuria
täytteet:
- 200g katkarapuja
- 1/2 tomaatti
- 1/4 paprikaa (mielellään keltaista)
- runsaasti tuoretta basilikaa silputtunua
- 1/2 dl kevytjuustoraastetta
öljyä paistamiseen
Vatkaa munamassan aineet ja paista öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä. Munakasta ei käännetä. Kun munakas on melkein hyytynyt lisää puolikkaalle ensin juusto, sitten tomaatti, paprika ja katkaravut, ja ripottele päälimmäiseksi basilika. Käännä munakkaan toinen puoli täytteiden päälle. Paista munakasta tämän jälkeen vain hetki, jolloin juusto sulaa ja muut ainekset lämpenevät. Munakkasta riittää syömistä kahdelle.
maanantai, 18. helmikuu 2013